ارتودنسی ثابت چیست؟
ارتودنسی ثابت رایج ترین نوع درمان برای ناهنجاری های دندان و فک می باشد. انتخاب نوع ثابت یا متحرک ارتودنسی در درجه اول به میزان ناهنجاری ها و بعد تشخیص پزشک معالج بستگی دارد. در ارتودنسی ثابت براکت های ارتودنسی با چسب مخصوص روی دندان چسبانده می شود و به وسیله سیم هایی به هم متصل می شوند. از طریق این سیم ها فشار متناسب به دندان ها اعمال می شود تا به مرور زمان دندان ها به موقعیت مناسب و طبیعی خود برگردند و ناهنجاری های ظاهری دندان بر طرف شوند. بریس های ثابت شده بر دندان نباید در طول درمان تکان بخورند یا کنده و جا به جا شوند زیرا آسیب های خاص خود را به دندان می رسانند. بنابراین فرد باید مراقب بریس ها باشد و از خوردن غذاهای سخت و میوه های هسته دار و بلال و… اجتناب کند تا طول درمان و آسیب را به حداقل برساند. در ادامه با انواع ارتودنسی ثابت و مراحل ارتودنسی ثابت بیشتر آشنا خواهیم شد.
همچنین بخوانید:تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی
انواع ارتودنسی ثابت
ارتودنسی ثابت خود نیز به انواع مختلفی تقسیم می شود که در ادامه به آشنایی مختصری با آنها می پردازیم:
ارتودنسی فلزی: از رایج ترین نوع هستند که از استیل ضد زنگ بوده و با رزین کامپوزیت که همرنگ دندان است به دندان میچسبد. این بریس مراقبت بیشتری در غذا خوردن میخواهد. سیم از طریق کش به این بریس ها متصل میشود. در پایان درمان ضخامت سیمها بیشتر میشود.
سرامیکی: در این نوعارتودنسی، جای استیل ضد زنگ با سرامیک سخت عوض شده و تنها در زیبایی ظاهری با مورد قبل فرق دارد.
خود تنظیم: در این مورد به جای کش از گیره برای تنظیم خود به خود استفاده میشود که فرقی در روند درمان با موارد قبل در آن دیده نشده است.
پشت دندانی: برای ظاهر بهتر استفاده میشود و به داخل میچسبد و گرانتر هم است زیرا هزینه آن بیشتر تمام میشود. ممکن است موجب مشکلاتی در صحبت کردن و ایجاد زخم در زبان و دهان میشود.
مراقبت های لازم در درمان ارتودنسی
پرهیز از خوردن غذاهای سخت، چسبنده و رنگی از مراقبت های اولیه و اجتناب از گرفتن اجسام سخت با دندان نیز از موارد ضروری مراقبت است. برای شست و شو نیز مانند دندان عادی اما با مسواک مخصوص و وسواس بیشتر باید دندان و بریسها را بشویید و اطمینان حاصل کنید که بین لثه ها و دهانتان نیز به خوبی تمیز شوند.
همچنین بخوانید: انواع روش های درمان ارتودنسی دندان
مراحل ارتودنسی ثابت
- در قدم اول مشاوره و معاینه پزشک را به منظور اطمینان از سلامت فک و دندان و تعیین روش درمانی را خواهیم داشت. اگر دندان و فک شما دچار بیماری باشند باید ابتدا به دندانپزشک مراجعه و مشکل را برطرف کنید.
- قدم بعدی قالب گیری برای تهیه مدل دندان و تعیین موقعیت های آنها برای اقدامات درمان است.
- بعد از این مرحله سراغ تهیه عکس OPG می رویم تا وضعیت ریشه دندان و نحوه قرار گیری آنها را مشخص کنیم.
- تصویرسازی رایانهای مرحله بعدی است که در آن طرح مناسب درمان و میزان تاثیر درمان آن را بررسی میکنند.
- عکس برداری قبل و بعد درمان برای بررسی روند پیشرفت درمان.
- بعد از معاینه و مشاوره و تعیین روش و نوع ارتودنسی مرحله قرار دادن بریس بر روی دندان فرد انجام میگیرد.
- مرحله بعد جلسات تنظیم براکت ها میباشد که در ۱۰-۱۵ دقیقه و هر ۸ الی ۱۰ هفته انجام میگیرد.
- مرحله آخر از مراحل ارتودنسی ثابت نیز خارج کردن بریسها از دهان فرد و اقدامات لازم مانند جرمگیری و فلوراید تراپی و بعد از آن مقایسه عکس قبل و بعد میباشد.
هزینه ارتودنسی ثابت
هزینههای مراحل ارتودنسی ثابت مقدار ثابت و مشخصی دارند و تنها مورد تعیین کننده قیمت نهایی نوع ارتودنسی ثابتی است که شما انتخاب خواهید کرد. در بین موارد ذکر شده بریس فلزی ارزانترین و پشت دندانی به دلیل هزینه ساخت گرانترین نوع بریس میباشد. اما برای اطلاع از زینه ها می بایست ناهنجاری دهان و دندان شما برای متخصص مشخص باشد تا با توجه به نوع مشخص و شدت انجام درمان، نوع مناسب درمان انتخاب شود و هزینه متناسب نیز به فرد ارائه شود. برای مشاهده تعرفه های دندانپزشکی سیمادنت کلینیک، کلیک کنید.
نظرات شما عزیزان:
|